torstai 10. lokakuuta 2013

Currytahna ja chili-suklaamuffinssit

Lisää chilinkäyttövinkkejä...

Yksinkertainen punacurrytahna

Tämä määrä riittää n. 4 annoksen maustamiseen.

4 valkosipulinkynttä
1 rlk juustokuminaa
2 tähtianista
1 sitruunaruohon varsi
3 cm peukalonapaksuista inkivääriä
5-10 valkopippuria
4 keskivahvaa chiliä
1/2 ruukullista tuoretta korianteria
ripaus sokeria
1/4 dl kalakastiketta
loraus limetinmehua tai viinietikkaa

Survo juustukumina, valkopippurit ja tähtianikset morttelissa ensin hieman, pilko sitruunaruoho ja inkivääri myös. Laita ainekset tehosekottimeen ja pyöritä kunnes tahna on sopivan tuntuista. Voit myös käyttää morttelia kuten minä, mutta metodi on vähän työläämpi. Siinä se. Kun valmistat suosikkicurryasi, paista tahnaa hetken yksikseen öljyssä ennen kun lisäät muut ainekset. Näin maut korostuvat entisestään. Jos haluat hieman miedompaa tahnaa, poista chileistä siemenet ja pyyhkäise sisäpinnat  talouspaperilla.
Erilaisia curryreseptejä on varmasti tuhansia, mutta tämä on helppo lähtökohta kokeiluille. 


Chili-suklaamuffinssit

Etsi alempaa resepti "amerikkalaiset suklaamuffinssit". Valmista ohjeen mukaan, mutta pilko yksi habanero todella pieneksi ja lisää taikinaan. 
Koeversioon käytin yhden Naga Morichin joka oli minulle täydellinen annostelu, mutta juhlavieraille selkeästi yläkanttiin. Jos on todella tulisen ystävä, niin siitä vaan. Tumma suklaa ja chili toimii aina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti