![]() |
| Tässä blinipannun kokoisessa annoksessa käytin 1/4 Yellow Congoa, puolikas olisi toiminut paremmin. |
Tarte tatin kahdelle, blinipannussa valmistettuna:
2-3 pientä omenaa, mielellään punaisia
Reilu puoli desiä sokeria
Kunnon nokare voita (siis vähintään 50 g)
Lehtitaikinaa sen verran että peittää pannun.
Vähän vahvaa chiliä.
Vähän vahvaa chiliä.
![]() |
| Voi ja sokeri, syntinen yhdistelmä. |
Levitä voi ja sokeri tasaiseksti pannun pohjalle, omenat päälle siivuina niin, että täyttää melkein koko pannun. Pilkotun chilin voi periaatteessa lisätä mihin kerrokseen hyvänsä, kunhan sen tekee tasaisesti. Pannu kuumalle levylle, ja kun alkaa tuoksumaan toffee, ja sokeri on sulanut ja voin kanssa karamellisoitutnut, pannu pois levyltä. Lehtitaikinakansi päälle ja n. 200 asteiseen uuniin kunnes taikina on kypsynyt, eli n. vartiksi Pannu pois uunista, kevyt jäähdytys ja sormet ristissä toivomus että irtoaa pannusta hyvin. Yleensä irtoaa. Käytä mieluiten vahvaa chiliä, koska tarkoitus ei ole että chili itsessään maistuu, vaan sen polte.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti