Tämä ohje on alunperin Glorian ruoka&viini lehdestä (7/2011) ja on Boulevard Socialin keittiömestarin, Kristian Perkolan käsialaa. Olen tässä omassa ohjeessa vetänyt useammankin mutkan suoraksi.... Teen muuten aina tuota pyreetä kerralla enemmän ja pakastan loput seuraavaa kertaa odottamaan. Ensin tehdään pyree.
Paahdettu maa-artisokkapyree
650 g maa-artisokkaa
4 rkl voita
3–4 dl vettä
Kuori ja leikkaa maa-artisokat sentin
paksuisiksi siivuiksi. Paista siivut pannulla erissä kauniin ruskeiksi. Lisää voi ja jatka paahtamista hetki. Laita paistos kattilaan ja peitä juuri ja
juuri vedellä. Hauduta pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella
paksuksi pyreeksi.
Voit pakastaa osan pyreetä seuraavaa kertaa
varten.
Maa-artisokkarisotto
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
n. 8 dl kasvislientä
n. 3 dl maa-artisokkapyreetä
2 dl parmesaaniraastetta
1 tl suolaa
2 tl sitruunan mehua
Päälle
mustaapippuria myllystä
oliiviöljyä
timjamia
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja
kuullota niitä kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää riisi ja
kuullota pari minuuttia. Älä anna ruskistua. Lisää viini ja anna
sen imeytyä riisiin.
Lisää kasvislientä 1 dl kerrallaan
välillä sekoittaen ennen uuden erän lisäämistä. Kypsennä n. 20
minuuttia. Lisää maun mukaan noin 3 dl pyreetä, parmesaania ja
sitruunan mehua juuri ennen valmistumista.
Laita lautaselle ja koristele hyvällä oliiviöljyllä, mustapippurilla ja timjamilla.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti