lauantai 1. joulukuuta 2012

Paahdettu maa-artisokka risotto

Tämän suloisen risoton juju on paahdetut maa-artisokat jotka maistuvat toffeemaisen makeilta. 
Tämä ohje on alunperin Glorian ruoka&viini lehdestä (7/2011) ja on Boulevard Socialin keittiömestarin, Kristian Perkolan käsialaa. Olen tässä omassa ohjeessa vetänyt useammankin mutkan suoraksi.... Teen muuten aina tuota pyreetä kerralla enemmän ja pakastan loput seuraavaa kertaa odottamaan. Ensin tehdään pyree.

Paahdettu 
maa-artisokkapyree

650 g maa-artisokkaa
4 rkl voita
3–4 dl vettä
Kuori ja leikkaa maa-artisokat sentin paksuisiksi siivuiksi. Paista siivut pannulla erissä kauniin ruskeiksi. Lisää voi ja jatka paahtamista hetki. Laita paistos kattilaan ja peitä juuri ja juuri vedellä. Hauduta pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella paksuksi pyreeksi.

Voit pakastaa osan pyreetä seuraavaa kertaa varten.

Maa-artisokkarisotto

2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
n. 8 dl kasvislientä
n. 3 dl maa-artisokkapyreetä
2 dl parmesaaniraastetta
1 tl suolaa
2 tl sitruunan mehua
Päälle
mustaapippuria myllystä
oliiviöljyä
timjamia

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia. Älä anna ruskistua. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin.
Lisää kasvislientä 1 dl kerrallaan välillä sekoittaen ennen uuden erän lisäämistä. Kypsennä n. 20 minuuttia. Lisää maun mukaan noin 3 dl pyreetä, parmesaania ja sitruunan mehua juuri ennen valmistumista.

Laita lautaselle ja koristele hyvällä oliiviöljyllä, mustapippurilla ja timjamilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti